Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı ağacından toplanan meyvelerin kurutulmuş çekirdeklerinden soğuk pres yöntemi uygulanarak kayısı yağı elde edilir. Kayısı çekirdeği yağı olarak da bilinen bu yağ, oldukça hafif ve neredeyse kokusuzdur. Kayısı çekirdeği yapısında cildi besleyici antioksidan özelliği olan vitamin ve mineraller iDevamı…

Kayısı ağacından toplanan meyvelerin kurutulmuş çekirdeklerinden soğuk pres yöntemi uygulanarak kayısı yağı elde edilir. Kayısı çekirdeği yağı olarak da bilinen bu yağ, oldukça hafif ve neredeyse kokusuzdur. Kayısı çekirdeği yapısında cildi besleyici antioksidan özelliği olan vitamin ve mineraller ihtiva eder. Cildin beslenmesi için vücudun dışarıdan alması gereken oleik (Omega-9) ve linoleik (Omega-6) yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca, kayısı çekirdeği yağında A, D, E, K vitaminleri bulunur. Kayısı çekirdeği yağının insan sağlığı açısından faydalarından bazıları şunlardır: – Antioksidan bakımından zengin olduğu için cilt kanserine yol açabilecek hücresel mutasyonun önlenmesine yardımcı olur. – Bağışıklık sisteminin güçlendiririlmesine yardımcı olur.. – Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. – Cilt tonunu iyileştirmeye, cildin yumuşaklığını ve parlaklığını korumaya yardımcı olur. – Egzama ya da deri iltihabı gibi diğer cilt sorunlarında derideki yanma, kaşıntı ve tahriş hissini azaltıp tedaviye yardımcı olur

Zerdeçal Yağı

Zerdeçal, zerdeçal bitkisinden elde edilen bir baharattır ve Asya yemeklerinde yaygın olarak yer alır. Hafif yakıcı, acı bir tada sahiptir ve bazı yiyecekleri tatlandırmak veya renklendirmek için sıklıkla kullanılır. Bunun yanında zerdecal gıda takviyeleri ve ilaçlarda da yaygın olarak kullanılmaktaDevamı…

Zerdeçal, zerdeçal bitkisinden elde edilen bir baharattır ve Asya yemeklerinde yaygın olarak yer alır. Hafif yakıcı, acı bir tada sahiptir ve bazı yiyecekleri tatlandırmak veya renklendirmek için sıklıkla kullanılır. Bunun yanında zerdecal gıda takviyeleri ve ilaçlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır. Zerdaçalın Faydaları Nelerdir? Zerdeçal, gıda ve kozmetik maddelerini renklendirmek için sıklıkla kullanılan ve curcumin adı verilen sarı renkli bir madde içerir.(1) Yapılan birçok çalışma, zerdeçalın vücudunuz ve beyniniz için önemli faydaları olduğunu göstermektedir. Zerdeçalın faydaları birçok farklı ülkede bilim insanlarınca araştırılmaktadır. Zerdeçal Güçlü Biyoaktif Bileşenler İçerir Zerdeçal, köriye sarı rengini veren baharattır. Hindistan'da binlerce yıldır baharat ve şifalı bitki olarak kullanılmıştır. Son zamanlarda bilim, Hindistan'da yaygın kullanılan bu bitki üzerinde daha çok araştırma yapmaya başlamıştır. Zerdeçal içerisinde bulunan kurkucmin (curcumin) bileşeni incelenmektedir. Kurkumin zerdeçalın ana aktif bileşenidir. Kurkuminin anti-inflamatuar ve antioksidan etkileri araştırılmaktadır. 2. Zerdeçal Vücudun Antioksidan Kapasitesini Önemli Ölçüde Artırır Oksidatif hasarın, yaşlanma ve birçok hastalığın ardındaki mekanizmalardan biri olduğuna inanılmaktadır ve eşlenmemiş elektronları bulunan, yüksek derecede reaktif moleküller olan serbest radikaller içerir. Serbest radikaller, yağ asitleri, proteinler veya DNA gibi önemli organik maddelerle reaksiyona girme eğilimindedir. Antioksidanların bu kadar faydalı olmasının ana sebebi, vücudunuzu serbest radikallerden koruyabilmeleridir. Curcumin kimyasal yapısı nedeniyle serbest radikalleri nötralize eden güçlü bir antioksidandır. Ayrıca, curcumin vücudunuzun kendi antioksidan enzimlerinin aktivitesini artırır

Hardal yağı

Yüzyıllardır hindistan ve uzak doğuda kullanılan hardal yağı faydaları, Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin optimum oranı ve doymuş yağların düşük içeriği nedeniyle diğer yağların yanında ayrı bir yere sahiptir. Hardal yağındaki yağ asitleri iyi yağlar olarak kabul edilir. Hardal yağı antimikrobiyal Devamı…

Yüzyıllardır hindistan ve uzak doğuda kullanılan hardal yağı faydaları, Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin optimum oranı ve doymuş yağların düşük içeriği nedeniyle diğer yağların yanında ayrı bir yere sahiptir. Hardal yağındaki yağ asitleri iyi yağlar olarak kabul edilir. Hardal yağı antimikrobiyal özelliklere sahip glukozinolatlar içerir. Hardal yağı karbonhidrat, lif, protein, vitamin ve mineral içermez. Bitkisel bir kaynak olan hardal yağı, esansiyel bir omega-3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit veya ALA içerir. Hardal yağının sağlığa faydaları çoktur. Kalp, cilt, eklem, kas ve daha birçok hastalığa karşı tedavi yöntemlerine yardımcı olur

Çörek otu yağı

Çörek otu (Nigella sativa), düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından olup, Doğu Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkede yetişebilen, Eski Mısırlılardan Antik Yunan uygarlığına dek geçmişten günümüze kullanılan bir bitkidir. Çörek otu güneşin bol olduğu yerlerde ve ılıman olan ikliDevamı…

Çörek otu (Nigella sativa), düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından olup, Doğu Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkede yetişebilen, Eski Mısırlılardan Antik Yunan uygarlığına dek geçmişten günümüze kullanılan bir bitkidir. Çörek otu güneşin bol olduğu yerlerde ve ılıman olan iklimlerde, kumlu ve az killi ayrıca verimli topraklarda yetişmektedir. Araştırmalar, çörek otu ilavesinin insanların vücut kitle indeksini (BMI) düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Çörek otu yağı, aşağıdaki cilt rahatsızlıkları olan kişiler için de yararlı olabilir: Egzama: Egzama şiddetinin azaltılmasına yardımcı olur. Akne: Araştırmalar, çörek otu yağının antimikrobiyal ve antienflamatuar etkilerinin sivilceyi tedavisine yardımcı olabileceğini göstermektedir

İncir çekirdeği yağı

İncir genellikle sıcak iklimlerde yetişen bir meyvedir. Hemen hemen tüm vitaminleri içerisinde barındıran incirin içerisinde de bol miktarda çekirdeği bulunmaktadır. İncir çekirdeği yağı hücre yenilenmesini uyarır ve serbest radikallere karşı korunmaya yardımcı olur -Güzel ve sağlıklı bir cilt içDevamı…

İncir genellikle sıcak iklimlerde yetişen bir meyvedir. Hemen hemen tüm vitaminleri içerisinde barındıran incirin içerisinde de bol miktarda çekirdeği bulunmaktadır. İncir çekirdeği yağı hücre yenilenmesini uyarır ve serbest radikallere karşı korunmaya yardımcı olur -Güzel ve sağlıklı bir cilt için cildi nemlendirilmesine ve canlandırılmasına yardımcı olur. -Cildin çevresel hasarlara karşı korunmasına yardımcı olur

Ceviz yağı

Ceviz, içeriğindeki zengin vitaminler ve mineraller sayesinde; sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ceviz yağı da, ceviz kadar; pek çok vitamin ve mineralleri içeriğinde bulundurur. Kozmetikten, medikale kadar pek çok alanda kullanılan ceviz yağlarının faydaları da; saymakla bitmez. Ceviz yağının faDevamı…

Ceviz, içeriğindeki zengin vitaminler ve mineraller sayesinde; sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ceviz yağı da, ceviz kadar; pek çok vitamin ve mineralleri içeriğinde bulundurur. Kozmetikten, medikale kadar pek çok alanda kullanılan ceviz yağlarının faydaları da; saymakla bitmez. Ceviz yağının faydaları, çoğunlukla içeriğinde bulunan antioksidan tipi ellagic asitten ileri gelmektedir. Ceviz yağı, ayrıca içerdiği manganez, melatonin ve de bakır ile; kalp hastalıklarına sebep olan endotelin seviyelerini düşürmeye yardımcı olmaktadır. Cilde uygulandığında yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır. Ceviz yağı, beyin fonksiyonlarının arttırılmasına yardımcı olur. Ceviz yağı, cilt sağlığına iyi gelir. B3 dâhil, ceviz yağı; B1, B2 vitaminleri ile de doludur. Ayrıca niasin ile beraber, E vitamini bakımından da oldukça zengindir. Tüm bu vitaminler, cildimizi; canlı, sağlıklı ve de ışıltılı tutmak için son derece faydalı olabilmektedir. Buna ek olarak, yine ceviz yağında bulunan bazı besleyiciler; cildimizin yumuşaklığını ve dokusunu koruyabilmek için çalışmaktadır.

Kudret narı yağı

Kudret narı, otsu, dikenli bir asmadır. 5 m'ye kadar uzar. Üç ila yedi derin ayrık lobtan oluşan meyveleri, 4-12 cm arasında değişen boyutlarda yaprakları bulunmaktadır. Her bitki ayrı sarı erkek ve dişi çiçekler taşır. Kuzey Yarımküre‘de çiçeklenme, Haziran-Temmuz aylarında ve Eylül ayından Kasım aDevamı…

Kudret narı, otsu, dikenli bir asmadır. 5 m'ye kadar uzar. Üç ila yedi derin ayrık lobtan oluşan meyveleri, 4-12 cm arasında değişen boyutlarda yaprakları bulunmaktadır. Her bitki ayrı sarı erkek ve dişi çiçekler taşır. Kuzey Yarımküre‘de çiçeklenme, Haziran-Temmuz aylarında ve Eylül ayından Kasım ayına kadar meyvelenme gerçekleşir. A Vitamini olmak üzere, B1, B2, ve C vitaminleri yanında Demir, Kalsiyum, Fosfor, Bakır ve Potasyum bulunur. Pek çok önemli sağlık sorununun tedavisinde kullanılmakta olan Kudret narı, bağışıklık sistemini güçlendirilmesine, kan şekerinin düzenlenmesine, kolesterol seviyelerinin düşürülmesine, karaciğerin temizlenmesine, cilt sorunlarının önlenmesine ve yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olur

Kekik yağı

Kekik, sağlık için pek çok faydası bulunan şifalı bir bitkidir. Kırmızı ve beyaz renkli çiçekleri olan kekik kansere karşı koruyucudur. Ayrıca kan şekerinin düzenlenmesine ve idrar söktürülmesine yardımcı olur Besin değeri çok yüksektir; içeriğinde pek çok faydalı vitamin ve mineral bulunur. Bu bitDevamı…

Kekik, sağlık için pek çok faydası bulunan şifalı bir bitkidir. Kırmızı ve beyaz renkli çiçekleri olan kekik kansere karşı koruyucudur. Ayrıca kan şekerinin düzenlenmesine ve idrar söktürülmesine yardımcı olur Besin değeri çok yüksektir; içeriğinde pek çok faydalı vitamin ve mineral bulunur. Bu bitkinin yağı, suyu, çiçekleri ve yaprakları şifa amacıyla kullanılabilir. Kekik yağı, özellikle saç ve cilt sağlığı için çok faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirilmesine yardımcı olur. A ve C itaminleri açısından eşsiz bir kaynaktır. Özellikle soğuk havalarda kişinin grip ve nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmasının önlenmesine yardımcı olur

Ginkgo biloba yağı

Ginkgo Biloba dünyada 150 milyon yıl öncesine kadar yaşadığı sanılan eski bir bitki grubunun tek hayatta kalan üyesi olarak tanımlanmaktadır. İnsanlık tarihinin çok erken dönemlerinde dahi var olan ağaçların başında gelmesinin yanı sıra uzun dönemler insanlar tarafından yetiştirilmiştir. Ginkgo BilDevamı…

Ginkgo Biloba dünyada 150 milyon yıl öncesine kadar yaşadığı sanılan eski bir bitki grubunun tek hayatta kalan üyesi olarak tanımlanmaktadır. İnsanlık tarihinin çok erken dönemlerinde dahi var olan ağaçların başında gelmesinin yanı sıra uzun dönemler insanlar tarafından yetiştirilmiştir. Ginkgo Biloba'nın kullanılması M.Ö. 2600'lü yıllara kadar uzanmaktadır. Ginkgo Biloba kullanan ilk medeniyetlerden biri Eski Çin'dir (1). Çinliler eski dönemlerde Ginkgo fıstıklarını yaygın olarak tüketmekte ve Ginkgo Biloba çayı içmekteydiler. Ginkgo Biloba çayı kullananlar arasında ilk sırada Çinliler gelse de sonraları bu bitki Avrupa’da da yaygınlaşmaya başlanmıştır. Engelbert Kaempfer, 1600'lü yılların sonlarında Ginkgo Bilobayı keşfeden ilk Avrupalıydı. 1771 yılı sonunda Linnaeus, Ginkgo Biloba ağacını kayıtlara geçirdi. 1784 yılında Ginkgo biloba Amerika'ya, William Hamilton’ın bahçesine getirildi. Ginkgo Biloba, yelpaze şeklinde yaprakları olan büyük bir ağaçtır. Çin, Japonya ve Kore dahil olmak üzere Asya'nın bitki örtüsünde olmasına rağmen, 1730'dan beri Avrupa'da, ABD'de ise 1784'ten beri yetiştirilmiştir. Ginkgo Biloba'nın diğer kullanımlarının listesi çok uzundur. Bunun nedeni, bu bitkinin bu kadar uzun zamandır var olması olabilir. Ginkgo Biloba, dünyadaki en uzun yaşayan ağaç türlerinden biridir. Ginkgo Biloba ağaçları bin yıl kadar yaşayabilir. Oldukça güçlü bir antioksidan olan "gingko biloba", beyin sağlığı başta olmak üzere pek çok alanda fayda sağlamaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerin azalmasına yardımcı olan gingko biloba, bu sayede birçok olası hasarın önüne geçilmesine yardımcı olur

Biberiye yağı

Kekik, fesleğen ve lavanta ile birlikte nane ailesinin bir üyesi olan biberiye, Akdeniz ve Ege Bölgesi'ne özgü bir bitkidir. İğneyi andıran ince yeşil yaprakları ve eflatun rengi çiçekleri ile çalı formunda olan biberiye, kuvvetli bir yapıya sahiptir. "Biberiye nedir?" sorusu, Eski Yunanlılar ve RomDevamı…

Kekik, fesleğen ve lavanta ile birlikte nane ailesinin bir üyesi olan biberiye, Akdeniz ve Ege Bölgesi'ne özgü bir bitkidir. İğneyi andıran ince yeşil yaprakları ve eflatun rengi çiçekleri ile çalı formunda olan biberiye, kuvvetli bir yapıya sahiptir. "Biberiye nedir?" sorusu, Eski Yunanlılar ve Romalılar tarafından hem mutfakta hem de tıbbi alanda kullanılan bir bitki olarak yanıtlanabilir. Rosemary olarak isimlendirilen bitki, bağlılık ve sadakat anlamlarını da taşıdığı için düğünlerde gelinlerin aksesuarlarını süsler. Biberiye, her mevsim yeşil kaldığı için yemeklerin görüntüsüne renk katar. Yaklaşık 50-100 cm arası boya ulaştığı gibi kış aylarında da yapraklarını dökmez. Balkonda, saksıda kolaylıkla yetişen biberiye, kısa sürede çoğalır. Fide veya tohum olarak alınıp uygun bir saksıya ekilebilir ve yaklaşık iki hafta içerisinde filizlenebilir. Biberiye yağı, sağlığınıza ve cildinize faydaları ile oldukça kullanışlı bir üründür. Sık olmamak şartıyla, biberiye yağı cilde sürülebilir. Dolaşımın hızlanmasına yardımcı olduğu için spor yapanlar tarafından tercih edilir. Biberiye yağını soluduğunuzda, balgam söktürülmesine yardımcı olur. Cilde sürüldüğünde hafif bir yanma hissi oluşsa da cilt metabolizmasını hızlandırmasından dolayı, selülit ve romatizma gibi farklı sorunlarda destekçi bir üründür. Ayrıca, biberiye yağı faydaları arasında saçlara kişisel bakım desteği de yer alır.

Zencefil yağı

Zencefil yağının faydaları, zencefil insan sağlığını için oldukça faydalı bir sebzedir. Günümüzde de insan sağlığı için kullanılmakta olan en popüler sebzeler arasındadır. . Zencefil ilk çağda ilk olarak Çin ve Hindistan’da yetiştirilmiştir. Zencefil tropikal iklimde yetişmektedir. Şuanda ülkemizde Devamı…

Zencefil yağının faydaları, zencefil insan sağlığını için oldukça faydalı bir sebzedir. Günümüzde de insan sağlığı için kullanılmakta olan en popüler sebzeler arasındadır. . Zencefil ilk çağda ilk olarak Çin ve Hindistan’da yetiştirilmiştir. Zencefil tropikal iklimde yetişmektedir. Şuanda ülkemizde nemli ve yağmurlu bölgelerin tamamında yetişmektedir. Zencefil çiçekli bir bitki olup, yaprakları sivri ve yeşildir. Zencefil yumru şeklinde yerin 12cm altında yetişen kök bitkidir. Zencefil tarçın kokulu ve acımsı bir tada sahiptir. Mutfaklarımızda zencefille baharat olarak kullanmakta alternatif tıp tada oldukça kullanılmaktadır. • İçerisinde birçok vitamin v mineral barındıran zencefil yağı cilt bakımında önemli bir yere sahiptir. Zencefil yağı doğal bir yağ olduğundan, cilt bakımı için herhangi bir zararı yoktur. • Zencefil yağı güçlü bir anti oksidandır. • Cilt üzerinde oluşan ince çizgilerin azalmasına yardımcı olur.. • Zencefil yağının içerisindeki yağ asitleri sayesinde cildin kurumasını engellenmesine yardımcı olur. • Zencefil yağı cilt üzerindeki lekelerin azalmasına yardımcı olur

Mısır yağı

Mısır yağı sağlık açısından son derece faydalı, kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Pek çok sağlık sorununda etkili olan çoklu doymamış yağ asidi (linoleik asit) oranı yüksek (%55-60) bir bitkisel yağdır. Linoleik asit; hücre zarı bütünlüğü, kardiyovasküler sistem, kan basıncı, trigliseriDevamı…

Mısır yağı sağlık açısından son derece faydalı, kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Pek çok sağlık sorununda etkili olan çoklu doymamış yağ asidi (linoleik asit) oranı yüksek (%55-60) bir bitkisel yağdır. Linoleik asit; hücre zarı bütünlüğü, kardiyovasküler sistem, kan basıncı, trigliserit değerleri ve bağışıklık sistemi için gerekli olan bir yağ asididir. İnsan vücudu, omega-3 ve omega-6 sentezlemek için gerekli enzimlere sahip değildir ve bu asitleri besinler ile alması gerekmektedir. Vücutta omega-6 ve omega-3 grupları aynı enzimi kullanmakta olduğu için, bu gruplardan herhangi birinin fazla alınması diğerinin eksikliğine sebep olabilir. Bu sebeple Omega 3,6 ve 9 yağ asitleri dengeli şekilde alınmalıdır. İdeal omega yağ asitleri için Mısır yağı Omega 6 yağ asidi içerir. Mısır yağı insan metabolizmasının ihtiyacı olan günlük kalori ihtiyacını karşılamakla kalmaz aynı zamanda içeriğinde barındırmış olduğu E vitamini açısından da oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Mısır yağında yüksek oranda bulunan Alfa-tokoferol (E vitamini) insan vücudunda vitamin-E aktivitesi yapan tek tokoferol türü olduğu için de ön plana çıkmaktadır. Alfa-tokoferol kuvvetli bir antioksidan olup mısır yağı içerisinde yüksek oranda bulunması mısır yağının daha geç bozulmasını sağlamakta, kuvvetli bir antioksidan olmasından dolayı mısır yağının raf ömrünü uzatmaktadır. Bağışıklık fonksiyonunu artırırılması yardımcı olur. Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. E vitamini açısından zengin olan mısır yağı aynı zamanda güçlü antioksidan etkileri gösterir. • Vücutta bulunan serbest radikalleri ve zararlı toksinlerin arındırılmasına yardımcı olur. Vitamin D Vitamin D, yağda çözünen bir vitamindir. Çoğu zaman “güneş ışığı vitamini” olarak da adlandırılır. D vitamini aktif formuna dönüşürken iki aşamalı bir süreç geçirir. İlk olarak, karaciğerdeki kalsidiol depolama formunda oluşturulur. Daha sonra, böbreklerdeki aktif formuna dönüştürülür. Vitamin D faydaları *Vitamin D, kalsiyumun ve fosforun normal emilimine/kullanımına katkıda bulunur *Vitamin D, normal kan kalsiyum düzeyine katkıda bulunur.” *Vitamin D, normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur *Vitamin D, normal kas fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur.” *Vitamin D, normal dişlerin korunmasına katkıda bulunur *Vitamin D, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.” *Vitamin D, hücre bölünmesinde görevi vardır.
NOVİTAM LİFE

Novitam Life bir çok sağlık sorunlarına çözüm olarak topluma fayda sağlayacak, katkı maddesiz doğal bitkilerle, özel karışımlar üretmekte ve bu ürünleri kullanıcılara ulaşmasını sağlamaktadır.

E-Bülten
Güvenli Ödeme
ödeme

Web sitemizde kredi kartı bilgileriniz kayıt edilmemektedir.

İletişim

Whatsapp
0 542 794 54 55

Tel:
0 542 794 54 55

Instagram:
@novitamlife

Facebook:
@novitamlife


© 2021 Novitam Life | copyright all right reserved